Begeleiding bij arbeid

Elke arbeid en geboorte is uniek en verloopt op jouw eigen ritme. Daarom kan het zeker een meerwaarde zijn om je te laten begeleiden door jouw eigen vroedvrouw. Tijdens de zwangerschap leren we elkaar kennen en ontstaat er vertrouwensband. Door deze persoonlijke en vertrouwde begeleiding heb je meer kans op een positieve geboorte-ervaring en minder medische interventies. 

Bij de start van jouw geboorte verhaal zal ik langskomen om samen in te schatten of de geboorte effectief begonnen is en wanneer je in jouw situatie het best naar het ziekenhuis vertrekt. Zo is de kans kleiner dat je te vroeg opgenomen wordt (met kans op onnodige medische interventies) of terug naar huis wordt gestuurd. 

Door je te laten begeleiden tijdens de arbeid, kan je een groot deel van de arbeid opvangen in je eigen, vertrouwde omgeving. Jouw welzijn, dat van je kindje en je partner worden nauwlettend in het oog gehouden, alsook het vorderen van de arbeid. 
Ik geef je de nodige tips, oefeningen, houdingen, .. en vooral vertrouwen en support tijdens jouw arbeid. 

Zolang als jullie zich comfortabel voelen, blijven we gezellig thuis. Tot het moment dat we naar de laatste fase van de arbeid gaan, dan draag ik jullie met veel vertrouwen over aan deskundige collega's in het ziekenhuis waar jullie wensen te bevallen. 

Photocredits, Doula en geboortefotograaf Lies In Balans

Begeleiding Thuisgeboorte

Bij een thuisgeboorte beval je in je eigen vertrouwde omgeving met de professionele begeleiding van jouw vroedvrouw. Thuis ben je in je eigen, vertrouwde omgeving, je kent elk geluid, elke geur, elk hoekje, .. Je voelt je veilig, rustig en ontspannen, daar gaat het om als je gaat bevallen. 

Vroedvrouwen zijn opgeleid en hebben de nodige ervaring voor het begeleiden van een fysiologische zwangerschap en geboorte. Er zijn ook steeds 2 vroedvrouwen aanwezig tijdens de geboorte. De eerste vroedvrouw begeleidt je gedurende de arbeid en de tweede vroedvrouw komt erbij wanneer de geboorte nadert.

Als je ervoor kiest om jouw kindje thuis laten geboren te worden, vinden wij het heel belangrijk om je tijdens de zwangerschap ook te kunnen opvolgen. Zo kunnen we een risicoselectie doen en bouwen we natuurlijk ook aan een noodzakelijke vertrouwensband. 

Photocredits, Doula en geboortefotograaf Lies In Balans

Praktische info arbeidsbegeleiding en thuisgeboorte

Tijdens een consultatie overlopen we alles wat jullie moeten weten als jullie kiezen voor een arbeidsbegeleiding of een thuisgeboorte. Ook leggen we de mogelijkheid uit voor een doulabegeleiding, eventuele cursussen die jullie kunnen volgen, materiaallijst voor een thuisbevalling, informatie over de wachtvergoeding, enz. 

Wij hebben een leuk team samengesteld,  om onze koppels de beste ondersteuning te kunnen geven tijdens een thuisgeboorte!

 

Doula - geboortefotograaf is Lies Hermans.

Insen Rutten is osteopate, gespecialiseerd in zwangeren en baby's.

De Maan - Geboorteteam, team van vroedvrouwen ter ondersteuning van arbeiden en thuisgeboortes. 

Ga zeker eens een kijkje nemen op hun website!