Info onkosten

Als vroedvrouw ben ik geconventioneerd en werk ik met de derdebetalersregeling, dit wil dus zeggen dat de prenatale en postnatale zorgen aan huis volledig door het ziekenfonds worden betaald. Je hoeft hier zelf niets voor in orde te brengen, enkel een klevertje van het ziekenfonds aan mij bezorgen! 

 

Tijdens de zwangerschap

- Je hebt tijdens je zwangerschap recht op 12 prenatale consultaties, deze kunnen plaatsvinden in de praktijk of aan huis!

- Bij een risicozwangerschap kunnen er extra terugbetaalde consultaties verkregen worden door een voorschrift van je gynaecoloog.

 

Na de geboorte

- De eerste 5 dagen na de bevalling heb je recht op 5 opeenvolgende huisbezoeken, waarbij het aantal dagen dat je in het ziekenhuis verbleef in vermindering worden gebracht. 

- Vanaf dag 6 heb je recht op 6 tot 9 consultaties, geldig tot een jaar na de geboorte.

- Indien nodig zijn bijkomende consultaties mogelijk op voorschrift van de huisarts of gynaecoloog tot een jaar na de geboorte. 

 

Andere kosten

- Bij een eerste kennismakingsgesprek/consult wordt er een eenmalige kost van 25 euro aangerekend, dit voor de opstart en het bijhouden van je dossier, ook staat dit garant voor mijn bereikbaarheid.

- Voor de reeks huisbezoekjes zal er een eenmalige kost aangerekend worden voor kilometervergoeding, deze zal tussen 30 à 50 euro bedragen, naargelang het aantal km. 

- Dit zijn kosten die door veel privé (hospitalisatie)verzekeringen ook gedekt worden, dus vraag dit zeker eens na bij jouw maatschappij!

Info regio's

Maasmechelen, Lanaken, Zutendaal, Genk, As, Dilsen-Stokkem.

Andere regio's zijn bespreekbaar.


Melissa Warson